#SOSturismMoldova

#SOSturismMoldova

Prin campania #SOSturismMoldova, mediul de afaceri din sectorul turistic, impreuna cu ANAT, vine cu un mesaj in adresa autoritatilor din R. Moldova, prin care solicita implicarea Guvernului, Parlamentului, Presedintelui intru a rezolva problemele stridente ale sectorului, aparute in rezultatul efectelor negative ale COVID-19!


Se propune instalarea Moratoriului pentru contractele semnate până în data de 17 martie 2020, in urma rezilierii si obligativitatii de a rambursa banii Consumatorului conform CCRM Art. 1602 p.9.
Sugeram urmatoarea redactie:
🔸“De a instala Moratoriu pe un termen de 540 zile la Art.1602, p.9, pentru Contractele de servicii turistice semnate de parti pana in data de 17 martie 2020.”
In caz ca nu este posibil de aplicat Moratoriu, atunci cerem sa fie elaborat un proiect de Lege, care sa fie trecut prin Parlament de urgenta (pana la data de 15 mai), prin care p.9 din Art 1602 din Codul Civil RM, sa nu aiba efect juridic asupra contractelor semnate de pana la 17 martie 2020.
🔸De ce 540 zile? Deoarece tarile europene nu returneaza banii pe care noi le-am achitat in avans, dar ne elibereaza vouchere pe o durata de 540 zile!


Nu cerem bani de la Stat! Cerem Moratoriu!
Vrem să întoarcem banii turiștilor și să nu intrăm în insolvabilitate!
Vrem să ne restabilim și să muncim în continuare!

#SalvamTurismul #СпасаемТуризм

Спец. предложения

/ Смотреть все